Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2008 00:17 - Абитуриентски балове
Автор: promgirl Категория: Забавление   
Прочетен: 110035 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 07.04.2008 09:36


     Вече идват баловете и с тях цялото суетене около тоалети, прически, грим, маникюр, обувки... Дали всичко това обаче не води до прекалено изнервяне на абитуриентите и техните родители? В този блог ще намерите полезни съвети, примерни тоалети, прически, които ще ви помогнат и ще успеете спокойно да се насладите на абитуриентската си вечер. 
         Каквото и да си говорим заветните майски балове наближават,треската около тях расте правопропорционално на наближаващото събитие. И възникват въпросите "Ами сега?" , "Как да съм по различна от останалите?" , "Къде да намеря подходяща рокля за мен?" и т.н.. Въпреки стремежа на всички дами да бъдат оригинални и конкурентни за приза Мис Бал, то като по шаблон всички са облечени отново еднакво и без капка фантазия, доверили се на вкуса на неопитни шивачки.
    И познатата картинка 24 май , луксозен хотел, изискана обстановка, обаче някак абитуриентките се сливат с учителките си, те пак са изпреварили възрастта си и са се докарали като "лелки за 8-ми март" с корсети и кренолин, кокове с пуснати къдрици, грим правен при един и същи гримьор, тежък и безкрайно неподходящ. За какво са тогава всичките тези усилия полагани месеци наред, толкова инвестирани средства и резултата е плачевен. А е толкова просто, единственото нещо, което младите госпожици са забравили , това е възрастта си.
   Не може да си на 18-19 и да се облечеш като на 30, просто е нелепо, да накичиш златни накити и рокля като на принцеса, след като можеш да покажеш младостта си, която те краси най-много, да направиш нещо смело и секси, провокативно, което ще е в унисон с твоето амплоа, а не да робуваш на вкуса на шивачки от булчински салони, които ще изфабрикуват поне стотина девойки като по калъп и ще те уверяват, че това е най-модното, актуално и оригинално нещо за сезона и никой няма да бъде като вас.
    Друга масова практика е да се гледат най-новите колекции за идния сезон на най-известните дизайнери, тегли се снимка от интернет на някоя невероятна рокля, която е облечена на невероятна манекенка и струва невероятна сума, представена на световната седмица на модата в Милано. И така бъдещата абитуриентка отива обнадеждена при някоя шивачка, доволна от факта , че никой друг не се е сетил за нещо толкова гениално. Разбира се очаква да изглежда по същия начин, обаче първо платът е не достатъчно качествен, за да бъде създадена подобна рокля, после кроиката е обичайна, а и няма да ви стои по същия начин, както на манекенката от снимката. Крайният резултат е, че нямате нищо общо с онази наивна представа, която сте си изградили, гледайки ревюто.Пълно разочарование, в крайна сметка отново сте една от всичките млади кандидат кралици на бала, които изглеждат меко казано нелепо, в тоалетите си лишени от вкус, елегантност, класа и фантазия.
    За да не бъдете в групата на абитуриентките "следващи световните модни тенденций" ,които, както знаем в България пристигат по доста изкривен начин и пречупени през призмата на измислени бутици и модни салони, заложете на индивидуален секси младежки стил, помислете, коя част на тялото си ще е най-удачно да загатнете и го направете по наи-елегантния начин. Невероятно предизвикателно би било една безкраино дълбока цепка, свършваща там, където започва кракът или голият гръб е също не по-малко красив, а ако има и някакво дискретно бижу пълзящо по него или временна татуировка, или няколко камъчета Sfarovski , ще се получи доста ефектно. Не е нужно да се набляга на много изрязани деколтета, един набор, където трябва ще свърши също добра работа, аксесоарите също не са за пренебрегване, но разбира се внимателно подбрани, но трябва да се има предвид, че жълтото масивно злато, първо не е модерно и второ стои доста първенюшки, а освен това, марковите бижута са доста по изискани, скъпи и допълват по много добър начин тоалета, а не го затормозяват с излишна "жълтевина". Един скъпоценен камък , на тънка нишка, би блестял 100 пъти повече, отколкото 1 кг злато. Не забравяйте дългите обеци и масивните гривни (не златни,разбира се). Комбинацията бяло злато(ако все пак държите на този благороден метал) и оникс на тънка панделка от златни нишки, също е добро решение. Гранатът е доста подходящ за масивни гривни, а перлите, предлагани вече в най-различни цветове е още една идея, но не трябва да се забравя, че бижутата и аксесоарите задължително трябва да се допълват с тоалета. Имитационната бижутерия, би могла да намери мястото си в някоя по-раздвижена и екстравагантена визия.
    Всеки цвят е подходящ, стига да ви отива, не робувайте на "модния" за сезона десен, защото има голяма опасност 90% от абитуриентките да са избрали точно този цвят. Залага се твърде много и на класическото черно, по-точно на малката коктейлна рокля на Коко Шанел, да , верно, класика в жанра, но рискът останалите да са избрали непретенциозния и стилен тоател е твърде голям. Ретро манията, както и манията по 60-те също не е за пренебрегване, но за момента си остава доста оригинално решение, малко млади дами се осмеляват да я приложат на практика.
    Може би доста банално звучи вече мотото "Бъди себе си!", но пак повтарям, че не винаги наи-актуалното дава желаните резултати. Може да заложите на семплото изчистено и елегантно облекло или на екстарвагантно, или дори авангардно излъчване, но важното е да е по ваш вкус, младежки и непретенциозен, а не продиктуван от модите тенденции или представата на някоя шивачка от местната булченска къща.
    И не на последно място е гримът, добре е да се доверите на професионалист, ако нямате необходимите умения, но съществува тенденцията двама или трима гримьори да са най-търсените в града, които правят всички на конвейр. Може сами да се опитате вкъщи да направите няколко варианта и така да изберете най-подходящия за вас. Може да пробвате класическия грим т.е.очите са издължени с очна линия (на пазара се предлага също и китайско мастило,което представлява нещо като тушовка и е доста по лесно за нанасяне от аматьори), а устните са наситени с класическото парижко червено, или друг цвят от червената гама (но само при условие, че тоалетът ви е черен,червен или бял),използва се светъл фон дьо тен (само, ако тенът на лицето ви го позволява) и малко по-смел руж. По този начин ще изглеждате като кино звезда от 40-те. Ако не ви допада идеята е възможно да си направите опушен грим,т ой е подходящ за бяла кожа, кестенява коса, кафеви или зелени очи и черен или маслено зелен тоалет, евентуално в сивата гама, бронзовият или златен грим е също доста интересен, но трябва да имате тен и роклята ви да го позволява. Какъвто и да е избора ви препоръчително е да действате на италианският принцип, акцентът е или върху очите , или върху устните, не правете грешката да подчертаете стабилно и двете, защото е резултатът ще е кошмарен. Ако ще акцентирате върху очите изберете дуо или трио сенки за очи в тон с роклята,а устните или да са само гланцирани или с леко червило. Ако изберете вторият вариант, то тогава изберете по-дързък цвят за червилото, а на очите черен молив, спирала и сенки, които се сливат с тена на лицето. Съществуват още много варианти, но не се увличайте прекалено в изписването на лицето си.
    Надявам се,че тези съвети ще са ви от полза и не натрапвам прекалено много мнението си, но мисля че всяка една абитуриентка би могла да бъде елегантна, стилна и секси и да стане кралица на бала. Това събитие не е за пренебрегване, все пак се случва веднъж в живота и на всяка една млада дама и се иска да заблести от очарование.





imageimageimage












Автор:Венета





Гласувай:
0



Следващ постинг

1. анонимен - sa abitorenki
23.05.2008 21:13
malE kak iskam i as da stana abitorenka muhahaha :D
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: promgirl
Категория: Забавление
Прочетен: 2006506
Постинги: 7
Коментари: 373
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031